Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2013 14:06 - ИСКРЕНО ОТ МЕН - ЗА ИСТИНСКАТА БЪЛГАРИЯ!
Автор: vedroley Категория: Изкуство   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мили приятели! Каквото и да ви говорят медиите, каквото и да бълва пресата, каквито и анализи и прогнози да се правят от политолози, икономисти, социолози и един куп други експерти, искам да знаете, че Истинската България ще остане вън от парламента, - там, където се намират истинските българи. Тези българи, които нямат гузна съвест, та да си набавят двама, трима или петдесет души охрана от НСО, нито пък се движат с бронирани коли при екстремни мерки за сигурност, за да бъдат пазени от "народната любов". Тези, които са способни на братска прегръдка, истинско приятелство, непоклатима солидарност и човешко състрадание. Тези, към които винаги ще се обръщат озлочестените, които имат жестоки и неотложни проблеми, свързани със скъпоструваща операция на любим човек. Тези, които ще останат с човешки облик и добри сърца, даже ако в парламента съвсем скоро си въведат юмручното право, като естествена реплика или дуплика. Аз не искам никой от приятелите ми да се съблазнява от онова първосигнално мислене, което кара човеците без власт и високи доходи да гледат със своеобразна завист към властимащите, защото това бързо се превръща в пагубна ерозия на всички морални и нравствени ценности. И да гледаш как в името на тлъстия кокал властолюбците губят елементарния си човешки облик, за да си правят мръсотии и подлости, без дори да се замислят, че са под прожекторите и камерите на медиите, то тогава наистина онази България от ефира и микрофоните, не е Истинската България, за която плеяди от родолюбци проляха кръвта си и я осветиха с костите си.
Не, приятели мои! Господ е дал на всички ни сърца и съвести, за да различаваме човешкото от животинското, моралното от извратеното, достойното от мерзостното. Защото не е възможно четири вълчи глутници да се сдавят помежду си в спор коя от тях е най-невинното стадо от овце. Защото не е възможно пред погледа на два милиона пенсионери, оскотяващи с нищожните си пенсии, да се изправят народни представители в лъскави костюми, слизащи от луксозни автомобили, и всеки от тях да живее с великанското самочувствие, че е пратен там да защитава интересите им. Защото няма никаква възможна вероятност тези две различни Българии да се насложат една върху друга, та да си паснат като еднакви диапозитиви, отразяващи една и съща реалност.
Гласът народен не е Глас Божий, (колкото и да я спрягат тази древноримска мерзост) по най-съществената причина, че Гласът Божий, който някога просвещаваше и докосваше жителите на древна Юдея, не говореше за богоугодните водачи като за господари, но като за слуги. И Спасителят Христос ясно заяви думите Си, които гласяха:
"Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властват над тях. Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител; и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина..." (Матея 20:25-28)
Превърнете тези библейски стихове в безпогрешни лещи за очите си, когато възприемате всичкия поток от информация, идеща от парламент, министерски съвет и президентство, и се опитайте да претеглите тежестта на тези, които не вие, но Бог изпитва чрез Святостта на Словото Си. И бъдете сигурни, че всичките държавници на 100 процента ще се провалят с гръм и трясък пред Небесните критерии. Защото не са приели най-простичкото разбиране за държава, което е с корена на глагола "държа". И истинска държава е тази, в която всички държат един на друг, и се държат приятелски за ръце - така, както днес се държаха шепа прекрасни хора, отишли пред Съдебната Палата в подкрепа на главния прокурор Цацаров. Бъдете сигурни, че зад целофанения блясък на 240 кандидат-депутатски обяснения в любов, стои съвсем точно премерен интерес, за който геният на Ботев отдавна е написал:
"Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата..."
Тепърва предстои да видим най-уродливите спектакли на сребролюбци, демагози и всякакви лукави стратези, които години напред ще тровят и огорчават душите и сърцата на цялата общонародна маса, която за едни ще си остане "лош мат"риял", а за други - "електорат". Не искам да успокоявам никого с розово бъдеще, взело за постамент идеите на Френската революция - Свобода, Братство, Равенство, нито пък искам да просълзявам верните си приятели с марша от времето на Стефан Стамболов, та дано бихме се намерили със сърца на хъшове, пеейки:
"Не щеме ний богатство,
не щеме ни пари,
искаме свобода
с човешки правдини..."
Напротив - скоро бих призовал всички да претърпят неправдите и да си трупат богатство, но така, както го е казал скъпият на сърцето ми Господ:
"Недейте си събира съкровища на земята, гдето молец и ръжда ги изяжда, и гдето крадци подкопават и крадат. Но събирайте си съкровища на небето, гдето молец и ръжда не ги изяжда, и гдето крадци не подкопават нито крадат; защото гдето е съкровището ти, там ще бъде и сърцето ти..." (Матея 6:19-21)
Днес мнозина престъпници, забогатели от криминалния преход в България, се радват, че сърцата им са в български, швейцарски, кипърски, турски, френски и южно-африкански банки. Други с възторг протриват мазни ръчички, че са намерили още по-сигурни местенца за парите си - в офшорки на Каймановите или на всякакви други острови. Но гдето са съкровищата им - там ще бъдат и сърцата им, защото Святият Спасител не може да лъже. А най-страшното, което може да сполети човека, е да се намери в душата си като странен и чужд на Бога след смъртта си. Странен - защото приживе е намирал за странни всички бедни българи, които от дълбоката си мизерия са готови на боголюбие и човеколюбие помежду, си, ако и да държат, вързани в кърпа, няколко дребни левчета. Чужд - защото всякога е бил звяр, насилник и тиранин в земята на живите, чужд на Истинската Любов и Живот.
Моля ви, приятели! Съхранете в сърцата си Истинската България и благодарете на Бог, че в това усилно и жестоко време Той е дал на всички ни чудесния шанс да изкупим душите си с доброта, сърдечност и милосърдие! Днес е шансът ни пред Олтара на Вярата и пред светилника на будната си съвест да заявим и потвърдим, че ще останем непокварени, въпреки страшната съблазън, на която всички сме подложени. Днес е шансът ни да се проверим от какво сме направени! Дали сме глина, върху която всеки демоничен ботуш може да остави грайферите си, или сме здрави канари, които няма да се пропукат, нито да се отместят от призванието да останат благочестиви и богоугодни.
Истинската България е жива и ще остане жива, докато в нея живеят истински българи!
Истинският живот ще продължи да бъде висок амвон за доказване на всичко чисто, достойно и човешко, което сме съхранили в българската си самобитност и ген.
Фалшивата, корумпираната, девалвиралата и опорочената България не е нашият прицел, не е нашата мечта, не е нашето бъдеще, защото в нея отсъства Светлината на Христос, но се подвизават грабителите, които никога няма да се награбят, и помрачените, които никога няма да се просветят!
Това духовно послание се роди в сърцето ми за всички вас и се надявам да го прегърнете в сърцата си!
Бог да ви благослови!

Искрено от мен - за Истинската България!

Ведролей


Тагове:   България,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vedroley
Категория: Изкуство
Прочетен: 888203
Постинги: 668
Коментари: 931
Гласове: 2803
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930