Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2016 18:51 - СЪС СКРЪБ - ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО!
Автор: vedroley Категория: Изкуство   
Прочетен: 752 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 13.12.2016 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Не е трудно човек да научи азбуката, за да чете думи и изречения. Трудното е да се обучи в разум и мъдрост, за да разчита знаците от страшните събития. А в нашата българска събитийност отдавна се натрапва една повторяемост от злощастия, която се случва винаги в предпразнични дни, сякаш да вгорчи дъха на и без това угнетения българин, та да не са му после сладки никакви залци и да не му са пивки никакви наздравици.
Помня как преди няколко години трябваше да понеса ужаса от злощастието, което постигна пътниците от влака София-Кардам, които изгоряха като факли. Помня след това през годините няколко взрива на складове и един куп ужасни катастрофи с фатален край и погубени животи (както при моста в Бяла). И ми се струва, че има нещо тотално сбъркано, някаква клопка в обречеността, някакъв умишлен възбудител на гняв и проклетия, който усърдно се прикрива от властта на беззаконието, за да преминават злощастията под знака на нашенското "Всяко чудо за три дни".
Най-вероятно след три дни и трагедията в Хитрино ще бъде забравена, както бяха забравени и село Бисер, и Катуница, и много други кървящи рани в националнатга памет. А парите, дадени за евтин пиар, за телевизионно време, за куп интервюта, за транспортиране до мястото на трагедията, отново ще превишават многократно мизерните 325 лева на пострадал, които държавата ще даде на хората с разрушени домове, претърпян ужас и душевни или телесни травми. Медийните лешояди ще получат отново десетте си минути слава от интервюта със съкрушени и покрусени хорица. И всеки от нахалните като мухи журналисти, ще припечели хонорара си от човешката мъка, защото я е превърнал в топ-новина.
Но при все, че жадните за сензации зрители или читатели, ще видят и прочетат всичко за трагедията в Хитрино, пак през очите на повечето ще влязат само изреченията, снимките и видеото, а знаците ще си останат неразчетени. Защото това е трагедията българска - да слуша народът каква е гледната точка на слепците, които е избрал да го водят в съдбините му.

Ведролей


Тагове:   трагедия,   Хитрино,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Поздравления за актуалния постинг,
11.12.2016 20:34
написан на прекрасен български език. Пробемът с "влака", както хората наричат БДЖ е много тежък. От 1989 г. до сега по тази линия са откраднати между 5 и 10 милиарда лева. Ще пиша постинг за "влака", защото имам много информация по тази тема.
Избраните от нас слепци ни задават ново опасно зло, ще отдадават Трънско на концесия за добив на злато. Ще разкопават единственото плодородно поле там, в което има радонови жилки, наречено Знеполе. Не отминах тази опастност в блога ми. Наистина има нещо тотално сбъркано, някаква клопка на обречеността, за която загатвате Вие, прикривана от властта на беззаконието...
цитирай
2. flymore - Биеш камбаната,
12.12.2016 10:30
за кой ли път, Стефане...Какво още да се случи в България, за да узрее българинът?!?
Благодаря ти за гражданската позиция! Подкрепям споделеното!
цитирай
3. jelezov - Споделям оценката на planinite...
12.12.2016 15:11
Споделям оценката на planinitenabulgaria . Така може да мисли и пише истинският Поет. Природата на "техносферата" наистина предполага случването на аварии и катастрофи, но честотата и мащабите им зависят от едно човешко качество, което аз наричам БЕЗОТГОВОРНОСТ. То не е природна предопределеност, а се формира от господстващата в момента система на обществените отношения. Днес нейното актуално състояние в България може да се определи като несмислено реставрирани капиталистически отношение в страна, превърната в полуколония, в която икономически и политически господства т. нар. КОМПРАДОРСКА буржоазия - безотговорна по определение.
цитирай
4. vedroley - Благодаря ви - Коста, Flymore и J...
12.12.2016 18:01
Благодаря ви - Коста, Flymore и Jelezov - за подкрепящите думи в коментарите ви. Будната съвест все по-трудно се издирва и намира. Но, благодаря Богу, думите са Дух и летят по-бързо дори от пожеланията! Дано тъгата от многото трагедии не пречупи духа ни, но да ни направи жилави пръчки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vedroley
Категория: Изкуство
Прочетен: 887126
Постинги: 668
Коментари: 931
Гласове: 2803
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930